Buitenloed
Stiefel-coaching

Stiefel-coaching

Stiefel-coaching is een coachingstraject speciaal voor stiefmoeders. 
Je hebt een relatie met iemand die kind(eren) heeft uit een vorige relatie. Zijn kinderen vormen met jou, je nieuwe partner en wellicht ook nog jouw eigen en/of jullie gezamenlijke kinderen een nieuw gezin. Dat maakt jou stiefmoeder (of bonusmoeder of de vriendin van, net welk woord je er zelf aan geeft). Je doet je best deze rol zo goed als het gaat in te vullen. En toch valt het af en toe tegen. Bij wie kun je terecht om hier eens over te praten? Ontdek wat Stiefel-coaching voor jou kan betekenen.

Toen ik, inmiddels 10 jaar geleden, een relatie kreeg met mijn huidige vriend, had hij al 2 kinderen. Ik had geen idee waar ik aan begon. Sterker nog, als ik het van te voren had geweten.……

Ik werd verliefd, begon een relatie met hem en uiteindelijk ook met zijn kinderen. En vanaf dat moment blijkt het toch allemaal niet zo gemakkelijk te zijn. Waarschijnlijk herken je dit:

  • Als de kinderen er zijn moet het vooral gezellig zijn.
  • Ik weet niet meer hoe ik me moet gedragen
  • Ik zie op tegen de weekenden
  • Ik voel me een buitenstaander
  • Zijn kinderen zijn eigenlijk niet (altijd) leuk.
  • Ik had mijn relatie heel anders voorgesteld
  • Ik ervaar (heftige) gevoelens en weet daar niet goed raad mee.
  • Ik vind geen (h)erkenning, niemand snapt hoe ik me voel
  • Wil ik dit wel? Kan ik dit wel?

Dit zijn een aantal voorbeelden van gevoelens en gedachtes die ik destijds had. Hoe fijn zou het zijn geweest als ik toen met iemand had kunnen praten die mij begreep, mij gerust kon stellen, tips kon geven en waar ik bij kon spuien wanneer ik boos, verdrietig of gefrustreerd was. Ik ben er naar op zoek gegaan maar heb nooit dat gevonden waar ik behoefte aan had. Ik heb mijn eigen weg bewandeld, samen met mijn partner en we hebben het gered. De lessen die ik toen heb geleerd wil ik graag meegeven aan jou, zodat jij je gesteund, begrepen en gehoord voelt.

Binnen het coachingstraject gaan we onderzoeken wat jij nodig hebt, daar krijg je handvatten en tips voor. Ook krijg je opdrachten mee naar huis waarmee je kunt oefenen zodat je je weer vrij voelt binnen het gezin en je sterker voelt in je rol als stiefmoeder. Het allermooiste zou zijn als je weer dichter bij je vrolijke en ontspannen ik kunt komen en het gevoel hebt onderdeel te zijn van een gelukkig stiefgezin met plek voor ieders eigenheid.

Het is niet niks om een samengesteld gezin in goede banen te leiden. Om met andermans kinderen te leven. Maar het kan en het kan zelfs gezellig en liefdevol zijn!